TIETOA KALASTAJILLE

Osta Pertun osakaskunnan omat pyydysmerkit pyydyksiisi

Pertun osakaskunnan kalavesillä kalastettaessa pyydyksissä pitää olla Pertun osakaskunnan omat pyydysmerkit, jotka ovat voimassa 1.5.–30.4.

 

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastukseen

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen ja pilkkimiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.

Kalastonhoitomaksun saat täältä 
www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

 

Kalastuksen valvonta on tärkeä osa kalavesien hoitoa

Pertun osakaskunnan kalastuksenvalvojat valvovat, että kalastajalla on tarvittavat pyydysmerkit ja pyydykset on oikein merkitty.  Lisäksi valvotaan, että kalastuksessa noudatetaan kalastusta koskevia sääntöjä ja määräyksiä. Tarvittaessa tulee todistaa, että kalastukseen oikeuttavat luvat ja maksut on hoidettu.